Thursday, May 13, 2010

Org ittew dan anting2nya....

Sapekah org ittewww? Org itteww adalah r.a.h.s.i.a..... syyyhhh...:P. Ada la org tu... dari anak dara sampai la dah beranak pinak, pakai anting2 mak dia... bukannya dia tak mampu nak beli sendiri, tp dah mak kasi...... pakai jek laa....

Anting2 ni.... ada magic tawww... dah byk kali keguguran dr cuping telinga org tu.... tp, selang beberapa minit, dia akan memunculkan dirinya kembali.... tadaaaa.... dan org itu akan menyarungkan kembali ke cuping telinganya.... dah byk kali dah.... tak terkira byknya kejadian yg sama berulang2, dan anting2 itu tak jemu2 menonjolkan dirinya semula.... magic la katakannnnn....

Sebulan yg lepas (org itu tak ingat tarikh sebenar).... seperti biasa, anting2 org tu telah menghilangkan diri dengan tiba2..... dan org itu, yg dah paham peel anting2nya, seperti biasa mengharapkan magic muncul kembali.... tp ..... dari saat ke minit ke jam (bukan kejam okeh) ke hari... ke minggu..... anting2nya masih tak kelihatan.... huhuhu... di manakah kau wahai anting2????

Org itu, sangat susah hati.... rindu akan anting2 magicnya.... risau jugak kot2 lubang kat cuping telinganya tersumbat (kat cuping ye... bukan lubang telinga...). Hari bertukar minggu, anting2nya masih tak kelihatan.... dan org itu masih belum berhenti berharap..... Memandangkan org itu riso kot lubang tu tersumbat, org itu telah melakukan tindakan yg agak pelik, iaitu dgn menukar2 position anting2nya yg dah tinggal sebelah tu, selang beberapa hari..... Paham ke? Maknanya... 2 hari disebelah kiri... dan 2 hari disebeah kanan... dan begitulah rotationnya.... sewel ke hapo???

Tapi, itulah yg org itu lakukan.... sambil masih mengharapkan anting2nya muncul kembali..... owh, sadis... sungguh sadis.... Sadis bila org itu melihat wajahnya di cermin.... org tu beranting2 sebelah.... uwaaa...... seb baik tak de org perasan.... Tapi, bila minggu dah bertukar minggu..... dan sometimes org tu terlupa nak merotatekan kedudukan anting2nya... org tu mula berfikir.... tak bole jd nih....

Apakah yg org tu lakukan????? Sila teka.....

Tidak seperti yg korang tekakan.......

Org itu telah mencari semula anting2 anak sulungnya yg dah tinggal sebelah juga (tp tak dipakai lagi sbb dah beli yg baru), dan menyarungkannya ke cupingnya yg tak beranting2.... hahahah.... Dah la emas putih.... Maka... terjadilah kejadian..... `org tu memakai anting2 yg sebelah emas kuning dan sebelah lg emas putih'..... hahahahaha... (ke... huhuhuhu????) Dan... masih tak ada org lain yg perasan hatta sahabat baiknya sendiri.... Bila masa org nak perasan kan.... kan org tu pakai tudung???? Ye la.... masa kat surau.... masa nak solat....

Tapi, pada malam ini... magic itu telah muncul kembali bila mana tetiba, anak bongsunya dtg kepadanya dgn muka tersengih2.... `adik ada hadiah utk ibu'..... dan anaknya itu teah menghulurkan anting2nya yg sebelah lagi..... Kaaaannnnnnnn..... org itu yakin dgn instinctnya yg ia pasti akan berjumpa kembali dgn anting2 pemberian maknya.....

Alhamdulillah.......

Saturday, May 1, 2010

Babai my deer....

Semalam...... pada tanggal 30 April 2010, adalah hari terakhir Sang Kancil ini berkhidmat dengan kami sekeluarga..... Sehingga semalam jugalah, kami masih menaiki kancil ni utk cari rezeki.... Dah 11 tahun kancil ni bersama-sama kami... dan tak pernah menimbulkan masalah besar..... cuma, sekali aircond rosak (sbb tak pernah servis) dan other minor problems.... Kami jaga baik punya, sentiasa servis mengikut schedule....

Kereta ni mmg kami pakai pegi balik keje.... Dgn size yg comel, memudahkan utk menyelit2 dan memarking.... tp yg pasti bukan aku bawak laaaa.... aku mengenyangkan mata aja.... Memandangkan ia manual, maka..... tak berani la aku nak bawak.... dulu2 ada gak, tp bila dah bertahun tak guna manual, tak konfiden dah....

Setelah 11 tahun, kereta ini telah ku jual dengan harga RM5K.... aku rasa ok la... dengan keadaan fizikal kereta yg byk kekurangan.... tapi, enjin yg masih tip top...

Muka surat depan.... hmmm... OK
Ada kemek sikit2
Blakang pun ok tapi...... oopppsss...
Plat no dah patah dilanggar lari oleh mat motor
Dah 2 tahun kottt....
Dan... aku tak pegi repair pun sbb asyik tak sempat
Kat dalam??? Ok lagi....
cuma radio dah 4 tahun rosak kottt....
Pun tak berganti... aku pun bukan dgr radio
Sentiasa di ulit mimpi.... huuuuuuuu
Tgk sebelah kanan...hmmm...ok
Sebelah kiri? Amende tu?
Hahahaha.....
Atap nak jatuh daaaaa....
Lihat keseluruhannya...
owh, teruk sungguh bumbungnya......

Bila nak berpisah.... rasa sedih lak.... Masa jual keta Honda dulu pun cam tu juga.... rasa sedihhhhh sgt. Setiap keta yg kami beli, klu boleh 1st hand... bila keta dah bertukar owner, pasti dia sedihhhh (klu dia ada perasaan la...). Boleh buat karangan... `Aku Sebuah Kereta'.....

Jom Makannnnnn......

Sungguh lama rasanya tak main jauh-jauh pada hari Jumaat..... knape? knape? Sbb cik puan zeti shazlin yg sungguh siiiiiiibuukkkkkk....... kesian dia.... dia dah jadi cam chipsmore... kejap ada.... kejap tak de...... non-stop APA visit... Balik-balik, aku tgk muka si mawar... mawar tgk muka aku... tak de la muka pelakon yg sorang lagi ni..... Dah la bergabung balik satu unit.....hahahaha...

So, today is the day..... we've been waiting for months! Jom kuar mkn2 pada hari org lelaki tgh solat Jumaat..... mana lagi kalau bukan ke Mid Valley.... w/pun kat opis ada mkn free yg amatlah sodap sgt2 (nasi kukus favourite aiiii)... i.e. sedekah dr mereka2 yg bermurah hati (moga rezeki kalian bertambah murah... tenkiu). Tak pe... nasi kukus itew akan ku bawa balik....

Hari ni, rezeki mmg murahhhh.... lepas baca Yassin pg tadi, makan roti tempe cik puan siti hajar yg sedaaaaapppp sgt2 (apo kono ni, sumo eh sodap... tak ado yg tak sodap melainkan yg sodap2 bolako).... pas tu Mazani kasi roti krim Gardenia yg lombut dan sodap (sodap laie? Sbb biasanya klu aku beli roti coklat @ jagung Gardenia ni... tak kurang seploh hengget sekali boli).... Pas tu dpt nsi kukus free... pas tu ittew dua org mahu belanja ai makan....... uwaaaaa (pesal nangis pulak?) Aku asyik makan je la ni.... lagi aku kata nak diet, lagi aku suka mkn..... Mlm tadi lagi hebat.... pukul 11.15 pm aku mkn nasi lemak sedap yg mak bw balik dr masjid.....owh.....

Tgh tunggu makanan.... senyummm
cam bese... air sampai dulu...
vanilla shake, choc shake n fresh orange
suka cik mawar dpt air
kami pun suka gak.... ahaks!
restoran agak penuh dgn org2 yg tak perlu s'byg Jumaat
wow! berapi....
tgk laaa...temptingnya
kasi close-up sikit
and more....
close lg... kasi korang laparrr...
jahatnya aku....
sbb masa aku update ni, aku rasa lapar lak..
selesai la sudahhhh.... alhamdulillah..
Setelah kenyang..... maka kami pun berangkat pulang.....