Tuesday, June 8, 2010

Aku beli mekap

Jumaat, 4/6/2010 ada sale anjuran Puspanita MQA... kat tingkat doblas. Sale waktu rehat ajaaa.... dan aku, tepat 12.20 dah pi jenguk ngan CC Jun.... turun je, tgk org punya la ramai.... meriah! Tahniah la... sbb rasa cam karnival betol.... Hrg brg2 semuanya competitive la...

Apa yg aku beli? Aku beli jubah ngan Zila Bakarin (hehe)... siap tawar menawar lg... pas tu aku beli brownies Nud... pas tu aku beli t-shirt Ju.... Uishh, mcm2 aku nak beli sebenarnya, tp nasib baik tak bw duit cash manyak2.... Jubah tu pun, aku beli... baru hari ni byr (sbb smalam cuti)... Begitulah caranya nak restrict spending... hahaha... w/pun anda boleh membeli on accrual basis...

Owh... ada lagi satu mende aku beli.... MEKAP! Hahahaha.... jgn tak caya aku beli mekap MAC tak ori punya... seploh hengget jek... siap kena tego ngan acik Cheni dan Sim lagi... `Beli make-up? Cam tak caya aje....'.. Silalah percaya sbb aku mmg dah beli....


Aku beli utk Erin... Erin suka main mekap2... slalunya, alat mekap dia guna bedak tepung bebi jonson je.... dan yg jd modelnya adalah aku... mcm badut dah aku rasa... sometimes, dia ikatkan rambut dua... Pakat budak2 ni gelakkan aku.... Atlas, aku terpikir nak belikan dia mekap murah2 utk dia main2.... sekurang2nya, nnt tak la muka aku putih berbedak cam antu cina...

Bila sampai rumah, aku serah kat dia... dan dia was truly happy.... senyum manjang... tak putus2 cakap tq mummy.... tq... tq mummy.... dia sorang je sesuka hati panggil aku mummy... nak kata terpengaruh ngan bebudak lain tak jugak sbb dah panggil aku cam tu b4 skool..... ish, dah tersasar lak citernya....

One sentence yg plg aku ingat...dia kata ..... `Tak boleh berenti la nak ckp tenkiu to mummy... sbb adik happy sgt2'...

1 comment:

Anonymous said...

i think it was great to look ur face like a clown...