Friday, June 4, 2010

Impian Morib

Aku la ni dlm keta.... on the way nak gi Melaka... buat soklan PTK... Huhuhu... Kuar rumah kol 5 tp masih di KL area. Skang dah kol tujuh lebih, baru sampai Iron River's toll... hehehe...sangkut dgn jam... waduhhhhh.... pusing ini kapala... kol brapa nak sampai melaka niiii.... tidakkkkk..... Disebabkan nak biarkan hati ni bertenang, maka ku hapdet ini blog yang dah mula menyepi..... Ada banyak bende nak citer, tapi asyik tertangguh jek.....

21-23 Mei hari tu, ada kursus PPKK Tahap 3 @ Impian Morib. Buat pertama kali dalam hidup ini, aku menjejakkan kaki ke Morib. Mak dan kakak tak ikut sbb kakak skolah hari Sabtu tu.... Journey to Morib? Jauuuhhhhhnyaaaaaa.... sungguh jauh aku rasa, dari rumah aku lebih kurang 90km beb... jauh sbb aku tak sangka lak sebegini jauh.... aku ingat tak la sejauh ini....

Cuaca pulak, sungguh panasssss.... fuhhh.... Time tu, teringat kat Fiza Bidin... korang kenal tak? Dia kata, Impian Morib ni tempat dia hari2 lalu utk ke opis.... umangaiiiiii.... mmg berjihad betul utk ke opis tempat mencari rezeki dan dia tak pernah mengeluh, malahan senantiasa berusaha memastikan sampai ke opis sbl waktu pejabat bermula....

Kuar rumah kol 3 pm, 4.30 baru sampai sana... sampai sana, aku tak masuk bilik terus sbb class dah nak mula.... abih class, baru tinjau keadaan sekitar.... Wahhhhhh..... cantiknya tempat ni dan yang penting, bersih.... surrounding dan biliknya bersih..... baru lagi kot hotel nih, ontah laaa.... puas hati beb! Rate pun murah je..... tp aku tak ingat la pulak.... stay time ni opis yg bayo.... Oh ye, seminar pakej pun amat2 reasonable.... Padankan payah sikit nak book tempat kursus kat sini... sokmo full....

Bilik aku - chalet



Mostly... chalet type


Spacious room.... bathroom pun not bad.


Poolnya pun bisa menngetarkan jiwa raga anak2ku


Whoaaa......


At first, i thought it was unreal...
but suddenly, one of them moved it's head


View yg wajib dicapture






Gambar aktiviti kumpulan during class


Serius wehhhh...


Sukenya aku... ngeeeee...


Tho' we've run thru 3 stages,this was the first group photo taken!

Malam kedua, kami tak de class... bukan sbb dibatalkan, tapi class dah di bring fwd ke belah petang.... so, aku ni pi la ke Bagan Lalang.... ingatkan dokek jo! Ghupo eh... jauuuhhh... dalam 45 minit baru sampai.... tak kisah la tu... Buek apo pi Bgn Lalalng? Ingatkan nak makan ikan bakar... ada byk tempat... tp nak terai tempat yg disuggestkan oleh Nud's Usahawanita (betol ke eja ni?) Tapi....... umang aiiiiii.... dari dlm keta aku dah nampak org ramai berdiri atas kaki sendiri... tak de seat.... Wahh... maju betol bisnes toke tuh.... Atlas, kami pun cari la tempat lain....

Kat tempat lain tu lak.... bila aku pilih2 seafood.... org tu kata... `kak.. nak bakar ke apa?' Aku tanya... `nape?'... Dia jwb balik... `Kalo nak bakar.... kitorang tak ambik oder dah....' Aleerrrrrr..... aku pon wat muka sposen.... boleh la... boleh la.... and finally, dia kata OK... Hehehhe... `Tapi.... lama la kak... sejam boleh?' Aku kata... `apa2 je lah...' Maka kami pun mkn dekat kol seploh.... Dan sampai hotel balik dah dekat kul 12 am... huhu... esoknya ada ujian PPKK nie.... Tp semuanya okeh... kan..kan...

Esoknya, lepas setel class n ujian, kami pon check out la... pe lagi... Nampak byk lak org jual ikan fresh tepi2 jln.... nyesal lak tak bawak baldi.. ikutkan hati, nak aje aku beli.... tp org tu tak de bekalan bekas polisterine tu... dia nak bungkus2 pakai plastik dan ais jek.... mana nak tahan... lencun lak keta aku kang.... Kalo lencun ngan ais je, tak pe la.... tp siap bau hanyir ikan lak kang??

Morib ni... pantai dia tak berapa best... tak leh mandi... kalau nak lepak2... dating2... boleh la... Kami singgah gak kat pantai dia... beli layang2... main layang2... first experience buat budak2 ni


Muka excited tu...



Cam ne ni bu... tak nak naik pon...


Berjaya... setelah dibantu oleh sipenjual layang2





Hmm, bagus la broadband celcom ni.... sepanjang hiway boleh pakai.... kadang2 disconnected... tp connect balik... ok... Huuuuu... iklan free....

2 comments:

su-ziz said...

kak yun bestnyer... cam tingin jer nak gi..

Kherun said...

pegi la... lepak2, bg anak n hubby berendam dlm pool