Sunday, June 20, 2010

Lagenda Chalet Air

Errrmmm.. byk citer dah tak up todate... byk yg nak diceritakan tp tak sempat nak blogging... sibuk ngan urusan peribadi dan juga kerja hakiki... Byk citer tertangguh-tangguh nak citer.... Oh ye, aku nak start ngan Faizal Tahir la.... hahahah... apa kes? Biasa la... entry kasi lariks dari tajuk...

Ni... si Faizal Tahir tu.... aku tak la minat kat dia, tp tak dinafikan yg sore dia mmg best! Mmg ada bakat nyanyi (ye la... klu tak, tak kan bergelar penyanyi). Aku suke lagu dgr Gemuruh tu... bersungguh2 dia nyanyi... lontaran sore yg mantap.... Pas tu, la ni... tetiap hari dgr lagu Selamat Malam Sayang (errr.. ada `sayang' ke? ntah...). La ni, saje la aku nak kata... gaya pembawaan dia tu ada ala2 Bon Jovi... Bon Jovi... John Bon Jovi.... bole la aku gelar dia ni Bon Jovi M'sia... hahahaha... Korang jgn tak taw... aku ni suka lagu2 B.Jovi yg best2... Yg tak best, aku tak suke...

Sebelum tuuuuu... Mak Long (i.e. aku) skwarge nak ucapkan `Selamat Pengantin Baru' kepada anak buahku... Didi dan isteri... smoge bahgie ke akhir hayat... amiiinnn....

Ceria je DD...
Malam nnt, bole la DD nyanyi
..selamat mlm....tidur la... sayangku...
Lepas kenyang mkn kenduri kawin DD di Labu, Sendayan.... maka kamipun pi la melancong ke PD lak... dari rumah DD ke PD... Cuti sekolah ni tak yah jln jauh... byk faktor yg kena consider... ada mcm2 hal nak kena setel... Sudahnya, ke PD je la ye.... alang2 dah attend kenduri kawin kat Labu.... Kali ni, kita dok kat tempat yg spesel skettt... Legend Water Chalet... tak pernah rasa dok water chalet... jom kita terai....

On the way ke bilik... naik buggy
Wow... yg ni ada private pool kat atas tu...
Tapi, tak mampu la nak dok situ...
Double storey pun ada
Tapi kami dok single storey...
Sampai je kat bilik.... sronok sungguh budak2 ni... Erin n Dania kata... marvellous... marvellous... Maklumlah, tak pernah dok tempat cenggini.... Ada nampak air kat bawah...

Our room
Day bed yg dijadikan night bed juge
Abaikan yg bersepah2 itu
Ibu... air laut ke tu?
Wah... enjoying the sound of waves
Post kali ni, byk gambar pemandangan ye... tak byk citer sbb PD ni dah slalu pegi... sama je experiencenya... korangpun mesti dah byk kali pegi PD....

Tu.... jiran sebelah tgh mancing..
Tringat aku kat boss aku...

Dah sampai Antartika dah haaa...
Panas ke Erin?
Ecece...
Tu... anak sulung ibu..
Gambar wajib ambik
Tu dia... byk chaletnya...
Dah nak senja... air mula pasang
Selain aku dan kakak, ramai lagi yg menikmati sunset
Abg, Dania, Erin @ swmg.pool
Mak... dalam bilik...
Sedikit2 matahari mula tergelincir
Kakak pun nak capture view ni jugak
dah abih... tenang dan damai....
org2pun mula beredar
Mlm... gi dinner kat area pekan PD, nampak lah pulak funfair ni... kena la pulak masuk... sila.. silalah masuk dan beli token... beli... jgn tak beli..

Sukenya dia...
Muka2 bahagia
Esoknya, hari yg baru muncul semula...
Tu la aku kata.... byk gambar scenery @ same location
Sunrise kat sebelah sana, tak dpt nak capture sbb....
....terlindung dek Legend Tower Seaview
nelayan baru pulang (agaknya la....)
Ha... kat sini ramai org mancing yg meneringatkan aku pada en. boss... Seberang bilik aku tu ha... mak kata budak2 tu mancing sampai kol 3-4 pagi... bukannya mak aku dok perati dorang, tp dia nak bgn gi toilet kol 3 pagi, dia skodeng.... nampak budak2 bilik seberang dok setia ngan jorannya... Sebilik tu ada la 3-4 org bujang...

Bila aku n mak jln2 kat luar pagi tu, budak2 tu... tukar pot, tak mancing dr verandah dah... tp kat tempat tgk sunset smalam... borak2 la gak... rupa2nya, depa tu sumer pak polisi... dtg sini sesaje ambik cuti .... sewa chalet air sbb nak memancing dr dlm bilik... byk kali dah buat keje cam ni.... Dlm hati aku... wahhh... ini gaya memancing org kaya neh!

Hasil tangkapan pak polisi
ha.... tu bukan pak polisi tu tawww....
Tu org PD gamak eh... hahahaha (mestilah!)
Huuuu... bestnya dok rilek2 cam ni....tgk view...
Ha... ni dah check-out
Seronok uwan dan cucunya naik buggy
Bye....
Air dah surut... dah nampak dasarnya
Ha... tu rate dia....
Punyala panjang beratur utk check-out
Tp nasib baik tak tunggu lama
Ramai Singaporean dtg masa ni
Naik kat tower dia... @ parking lots
saja nak snap gambar dr tempat tinggi
ha... ni la yg ada private pool tu
Pas tu singgah lepak2 tepi pantai
Angin punya la kuat, badan rasa cam nak melayang
My precious!
Sudahnya... sampai rumah kol brapa? Korang agak2 la sendiri...... Ohhh.. tidak, kali ni sampai awal sket.... Hari Isnin 14hb Jun 2010... Kherun n famili sampai awal kat rumahnya... sempat la kami gi jemaah kat masjid kat rumah.... Ada benda nak citer lag sebenarnya.... next entry ye... citer pasal solat maghrib ni pulak...

Tadaaaa.....

5 comments:

mommy anis said...

kak...dari zaman dia memula bukak dulu...sampai laaa...belum lagik tercapai hajat nak pergi...aduyaiii...

tungggu...one day...ku pergi juga...amik yg pool tu...poyo jek laa kan...berangan tu kan preee

Yanti Arshad said...

kalau aku, maunya aku tak lena tdo waktu malam.... memikirkan air pasang. itulah reasonnya kami tak pilih Lagenda nie.

btw: sek anak ko tak ada kelas tambahan ke utk Y6?

Kherun said...

nud... try la nud, besssttt.... lagi best kalau yg ngadap laut nyer... yg tu type executive deluxe (klu tak silap)... masa akak pegi, bilik tu penuh....

yanti, insyaAllah tak de apa... klu pikir cam tu je.... sampai bilapun kami tak rasa... sek. tambahan dia masa first week je... isnin ke rabu

cHeZ said...

salam..hye there..
nice pictures...nmpak best chalet tu..
berapa charge die?amik package ke...

tenkiu...;-)

Kherun said...

chez... harganya ada dlm gambar yg saya ambik tu...