Sunday, June 27, 2010

Saat-saat akhir...

We bought this house @ Tmn. Melati, srategic location to live... everything is around the corner, primary/secondary school is just few steps from the main entrance, lrt, masjid, tempat mkn2.... petrol station, bestnya dok sini.... and yg menggetarkan jiwa raga anak2, the house ada swmg pool.... lagi... gym, sauna....

Mmg rasa nak pindah dok sini, tp mak tak nak pindah.... mak kata, kalau ko nak pindah... pindahlah... mak dok sini aja... tsk..tsk..tsk.. ermmm, nampaknya tak bolehlah... jd anak derhaka lak ko kang... tu... ayat sinis tuh... bebaik! Dr kami beli dulu, mak tak brapa setuju.... dia kata, `org nak rumah bole nampak keta dpn rumah... ni... tak' yolah.. yolah... buek ghumah hinggap jo, mampu tak? Ko mkn gaji jek, brangan nak ada ghumah hinggap... chett! Tapi, klu nak sewa.... saaaayyaaanngggg lak...

Sbl dpt konchi, byk sms yg aku terima drp agent... nak sewa? nak jual? Woweeiiii... the offered price was really interesting! Bila pk-pk, sampai lepas pencen pun nak kena tanggung utang, rasa nak let go je... Terngiang-ngiang bicara pagi si Asimah.... jgn dok asyik nak tambah utang, by right masa pencen dah tak de nak bayo utang dahhh.....

Rumah ni, view nya shanteq.... KL view... nampak clearly KLCC n KL tower.... klu hari merdeka / new year, tak yah susah2 lagi nak naik elevated hiway @ Ampang, suka2 bayar tol utk tgk bunga api. After so much discussion, we agreed to rent this house, but I'm bit choosy... nak yg Islam aje... So, ada la org Kuwait nak sewa (famili) starting July.

At first, dia nak masuk on Jun, tp aku soh July gak sbb bole kami lepak2 sini sementara tu. We started to fix the unit with basic facilities... lampu, kipas and grill only... no ekon nor water heater... So, rental price pun tak ada untung... nak kena tambah lagi ada... then, maintenance fee sendiri cover... ye ke? Ntah, agent tu ckp cam tu....

Balik cuti dr Legend @ PD hari tu, kami pi beli lampu, kipas dan suruh si Kamarul tolong pasang.... bole gak kasi business kat dia... Bila dah pasang, basuh rumah then dok la kat sini (cuti sekolah tak abih lagi). Hangkut la tilam, toto, kettle, rice cooker, bla bla bla dan aku gi kerja dr sini aja..... Mak lak kata... `sronok lak dok sini... eloknya, start sewa bulan 8... puas sikit dok sini' Pulak dahh....Pas tu, sekolah dah start... kami stay kat rumah asal... wiken, dtg sini balik.... fully utilised sementara blm hand-over to tenant.

Hari ni last moment daaaa..... la ni, budak2 ni berendam @ pool.... hmmm... sedih lak... Anak2 aku tak bagi sewa... semput lak nnt. En. Kuwait... jaga ghumah kami neh bebaik ye..... tak dapek kami nak p NZ sbb boli ghumah ni.... tsk tsk tsk...

Kakak suka study kat veranda
Nice view
Semoga En. Kuwait jaga dgn baik..... mcm ghetenya sendiri

4 comments:

Anonymous said...

Askm. Ni platinum victory ker?

Kherun said...

ye

mama3A's said...

cantiknya kak kherun... syg kan nak bagik sewa .. tapi better than kita nk fully tanggung the cost... :-)

Anonymous said...

betul kak...Rus pun ada gak sewakan umah kami...tapi umah flat jer...harta pertama yang kami mampu beli...bila dh sewa tu a little bit rasa cam sedih plak coz 3 tahun dok situ...anak Rus kata, kan best kalau dapat tido kat umah lama...nak buat cam mana, mama dia nak nmpk kete depan umah, nak tanam pokok bagai...last2 sewakan kat org...pun takde untung, dpt lepas bayar bank jer...maintenance bayar sendiri...takpe la drpd kena bayar semua dan takde org jaga...baik sewakan....