Monday, July 26, 2010

Hari Keluarga di Gambang

Announcement : Saya cuti ye hari ni.... bukan hapdet blog time off hour...

Tahun ni, ofis abg (not to mean my hb's company) buat family day @ Bukit Gambang Resort City... Mulanya, they were given 2 choices... either kat De Pulai, Desaru @ Gambang. Based on voting, Gambang yg dipilih... may be sbb Desaru is too far from KL where as this water city is such a big playground for kids, so kids can hv lots of fun!

Gambang pun bagus gak... sbb tak pernah pegi.. lebih krg cam Sunway Lagoon gak tp Sunway lebih happening dan besar la... n of kos Sunway is more expensive... Ticket price, Gambang is cheaper than Bukit Merah and A Famosa..... rasanya la.. dah lama tak ke Bukit Merah dan A Famosa. Konsepnya sama je... sewa tube dan no outside food pleaseeee... Pegi la Disneyland ke, Univ Studio ke... sumer tak bg bw masuk mknn...

Mula2 saya tunjukkan gambar apartmentnya... selesa, luas dan yg ptg... bersih. Ours ada 2 bilik with 2 super single beds each... ada living room, dining table and small kitchen... apartment la katakan....


As usual, mlm ada dinner... karaoke competition
Mknnnya sedap2
Ada clown..
Esoknya, slps telematch.... masing2 pegi la ke water park. Semalam dah dibekalkan dgn tiket dan lunch voucher... saat yg ditunggu2 oleh anak2... saya dah membayangkan kepenatan yang bakal melanda....

Seronoknya dia,
tak penat2 naik tangga sbb nak naik menda ni
Penat oiii...
Seronok naik mende ni...
cuma nk naik tangga berulang kali... letisss
semua naik, incuding Erin.. berani dia...
Dania kata... perut dia geli
Saya rasa ombak kat sini lebih kuat dr Sunway
2nd nite, dinner lagi..
Ada show dr abg Fuyyo Magic
Enjoying the magic
Esoknya, after lunch... check out... seperti biasa la... pastinya tak terus ke rumah... menyinggah ke Kuantan. Oooppss.. bukan menyinggah namanya, tp sengaja pegi ke Kuantan. Lagi 38 km kott... saje jln2 abihkan minyak keta. Pi Teluk Cempedak... setiap kali pegi, tempat ni mesti berubah2.

Trek basikal
Pas tu, cari rojak ayam kat Tmn Gelora
Jumpa la Tasik Teratai niha
Barulah menelaah rojak ayam ni ha
Sampai rumah??? Kol 10 mlm... tp keesokannya iaitu hari ini, saya cuti... Mak kan gi Bandung n Jakarta.... Mlm ni baru balik.

2 comments:

amyza said...

salam..masa g family day tu menginap kat resort apa ye?saya tengah survey tuk tempat keje saya n tengok keadaan bilik sangat cantik

Kherun said...

Amyza... kami dok kat Bukit Gambang Resort City..