Monday, July 26, 2010

Tayar keta pancit....

Saya cuti hari ni... start last Thursday till today. Esok dah start keje balik, owh tak bestnya :( Apa aktivitinya? Khamis lepas pegi Tabung Haji dan beli brg sikit kat Wisma Yakin... pas tu babai kat mak saya yg nak ke Jakarta / Bandung... jln2 ngan kwn dia. Saya tak htr ke epot sbb kwn mak tu bw keta n park @ epot.

Pas tu... Jumaat sampai Ahad... pegi Gambang...

Pas tu, hari ni Isnin.. masih cuti sbb mak mlm ni baru balik. Saya ingat nak sambung cuti sampai esok sbb rasa kijam sgtlah nak tinggal anak2 dgn mak yg sudah tentunya penat. Tapi.... saya segan lak ambik cuti byk2 ni... makanya, abg pulak cuti esok hari...

Hari ni, saya siapkan anak2 pegi skolah... tak buat breakfast pon... beli aja... Dania pg skolah agama naik van, tp Erin gi tadika saya htr sendiri... Balik dr htr Erin, singgah beli breakfast dan plan dah nak beli lauk utk lunch.. Byk kain nak basuh hokeh! 5x mesin full load 7kg tuh.... Pas tu cuaca mendung lak tu... kejenya dok terbalik2 kan kain je...

Masa drive nak beli b'fast tu, sy dah rasa keta yg saya bw ni bunyinya lain mcm... amende ekk? Saya terus bw je n park kat tepi sbb nak beli nasi lemak.... Tetiba... ada brader tu tego... `kak.. tayar pancit kak...' Hah?????? Pancittttt... cittttttt... cam ner ni? Nak mintak tlg, rasa malu lak... Saya pun kol la hubby yg dah berada di opisnya di Bangsar... abg kata, dia balik skang gak... Kesian pulak, tp sy tak taw buat apa2... kedai tutup lagi...

Brader tu tanya, ada tyre spare tak? Saya kata ... ada... tp tak taw mana.... hahahahahah... sadissss... sbb sy mmg tak taw mana tyre sparenya... dia pun meraba2... rupanya ada kat bwh bonet blakang.... Sib baik dia offer sendiri nak tlg saya... maka saya pun kol abg balik... tak yah arr balik... ada org nak tlg...

Tu la... tau bawak je... padan muka saya... nasib baik masa tu nasib saya baik.. ada org nak tolong. Masa brader tu tgh tukarkan tyr... saya pun borak2 ngan p'puan yg jual nasi lemak tu....Oooo... dia tu isteri brader tu dan ada sorang budak tu, anak dia... drj 2. Sambil tu, sy beli la amende yg sy nak beli.... mcm2 lauk sy beli, termasuklah gulai ikan patin... Pas tu, ada lak sore sumbang yg menyatakan kepelikannya melihat sy membeli gulai ikan patin di pagi hari... Eeeiiii, sukati sayalah... ni lauk lunch tawwww....

Bila dah setel, saya pun hulurlah seploh hengget tanda t/kasih yg tak terhingga... B'sungguh2 dia tak nak, dan sy hulur pd anak dia... anak dia pun tak nak... may be sbb dh dilarang oleh mak paknya... akhirnya, sy letakkan aja kat atas meja jualannya itu... ambik ni dik, buat belanja skolah....

Pas tu, tgh hari... slps jemput Erin, sy pun htr kedai utk tampal tyr yg bocor terkena paku tu...

4 comments:

Don & Nor said...

nasib baik ada yg sudi membantu kan kak. dah tuu...dah ok ker tayar ketanyaa. kita ni sama jenis. naik keta tp x tau hapa2 psl keta. sy ni lglah..tiap2 ari drive sendiri..huhu. harap2 dijauhkan dr hal2 mcm tuu...

Selly Buke said...

huhuhu... memang bila jadik camnie org pertama kita call suami kan... abih tu dh tak tau nk buat camana... sadis tul la... nasib la akak mmg tgh plan nak berhenti.. kalau terus jalan jer.. org nak bgtau pun tk boleh kan...

Kherun said...

ya betul... nasib baik mmg plan nak berenti, kalau idak tu... mau sampai umah den bawak cenggitu....

mommy anis said...

kak...kita dah kena dulu..haru biru org bangi dibuatnya..hahahhahah sadis diingat balik..