Tuesday, July 20, 2010

What do u think?

Saban hari, on the way to office... saya berkesempatan mendengar Panggilan Hangit dari stesen radio tempatan.... Biasanya, time ni mata saya belum terlelap lagi.... Sungguh menghiburkan... kelakarkan... Betul tak? Dan.... selalu DJ memutarkan semula berkali2 pada masa2 tertentu...

Pertama kali saya dengar `drama' mcm ni masa saya gi London dulu back in 1997... masa tu dok ngan kwn baik saya lebih krg 2 weeks while my hubby attending Pirelli's course @ Wales. Tiap2 pagi dgr DJ ni mengenakan orang... salah satunya, yg saya ingat... DJ ni call, kata baru beli washing machine kat kedai ni dan call kedai tu balik mentioned that dia nak mandikan baby dia dlm mesin tu.....

Berbalik kpd cerita Panggilan Hangit tadi, ada juga stesen radio yg lagi satu buat `drama' yg lebih krg sama... tajuk dia... Can I help u? ke... may I help u? Ntah... lupa lak saya.... Tapi, ada la DJ ni ckp omputeh kononnya mat salleh dan call org2 yg nak di`kena'kan... maka menggelabahlah org tersebut nak cakap omputih balik...

Kelakar dan menghiburkan... kan.. kan... kan.....

Tapi, sebenarnya..... saya sgt kasihan dgn org2 itu..... Kita terhibur mendengar org2 ini dikenakan oleh DJ-DJ radio nie.... Ada yg isteri mengenakan suami, suami mengenakan isteri, kawan, tunang, yg dah nak kawin... yg tgh harapkan projek.... Ada pulak yg sanggup tepon org2 Melayu kita ni yg tak pandai b'bhs Inggeris but they try their best to speak in English semata2 ingat mat salleh ni nak order kuih ke apa ke.... Dan kita seronok dgn telatah org2 yg sedang dipermainkan ini....

Dunia sudah uzur.....

3 comments:

Yanti Arshad said...

for a change, cuba tune to red.fm every morning. lagu2nya best... more to '80, '90 songs...

p/s: red.fm peneman aku semasa kemas rumah pagi2. hehehee...

Kherun said...

ye.. bagus gak..

hmm... sometimes aku suka gak biarkan radio tu tak dipasang... so, pagi yang tenang dan damai membuatkan kepala aku berfikir tentang mcm2...

Last2.. tertido...

Don & Nor said...

hahaha..sbb nak mood 'tertido' tu yg lbh baik off radio...ekekek