Saturday, August 28, 2010

Iftar @ Tupai2

Tahun ni, berazam tanak buka pose kat luar.... kalau buka kat luar pun, kat masjid masa cuti / wiken. MQA buat pun, saya tak attend. Kalau tahun2 sbl, saya dan famili (xcept mak), sering memenuhi undangan berbuka samada dgn p'belanjaan sendiri ataupun feree... at least once a week n s/times twice! So, let's have a change.... tapi, ada juga xceptionnya... hehehe... biarlah skali dlm bln Ramadhan, kami sefamili buka kat luar.... Tujuannya satu: Hanya utk m'gembirakan anak2.... tapi mak ttp tanak join sbb tanak miss tarawikh...

Tempat yg dipilih (utk thn ke 3) adalah Tupai2. Mmg best kat sini... mknnnya byk choice... 52 masakan kg style, 22 chinese food, 10 western... desserts... cakes.... Bukan mknn je... airpun ada byk jenis.. ada 8 jenis air sejuk, 4 jenis air panas... Masa nak mkn, tak tau nak makan mana dulu... nafsu... nafsu... Harga? Adult RM48 nett, children (4 - 11 thn) RM23 nett.

As usual, restoran penuh sampai melimpah2 ke luar.... tahun lepas, kami dok kat luar tp tahun ni dpt dok kat dlm.... lagi best kalau dpt yg bersila punya.... cuma klu bersila dan kekenyangan, raso `hongeh' tu lobih skitt....

Semuanya sodap, klu manis sgt... tambah air kosong
Waktu saya ambik gambar2 ni adalah slps buka posa.... so, byk yg dah licinnnnn.... Toke kedai siap tego lg... knape la saya ambik gambar mknn bila mknn dah abih.... Knape snap lepas buka???? Sbbnya...
1. Masa kami sampai, dah dekat sgt waktu berbuka....
2. Masa nak buka, ramai sgt org mengerumuni mkn tuuu...
3. Sogan la pulak nak tangkap gambar time org2 yg lapar nak mengaut mknn
4. Mcm wartawan jo....

Kuih muih & buah2an

Rasa cam nak rasa semua...
Tapi tak semua pun.... sbb byk sgt
pilihan sayur2an pun best! Dah licin...
western station
pelbagai mi
tak rasa punnn... dah konyang
yg ni kitorang ambik byk... butter prawn
muka2 kekenyangan
Ada tupai yg dibela...
outside restaurant... nak balik dahh...
Hari ni buka pose kat masjid lak ye.... turn Taman Bukit Utama (b'gabung dgn bbrp tmn lain) sponsor. Slalu je ada org / kompeni taja majlis buka pose kat masjid... alhamdulillah...

No comments: