Friday, August 20, 2010

Lama tak jumpa

Salam Ramadhan semua.... Ramadhan yang dirindui menjelma lagi, ntah brapa kali Ramadhan lagi dapat kita nikmati.... Hari ni dah 10 Ramadhan, alhamdulillah Erin (13 Nov - 6 thn) tak ada masalah utk berpuasa even kali pertama berpuasa..... Good job adik! Nak update citer sbl Ramadhan... jumpa kwn2 lama... sengaja nak update juga agar tak hilang dari ingatan...

8 Ogos 2010, jumpa my bff Ekyn kat KLCC.. ada kursus kat sana. Actually, dari minggu sblnya dh janji nak jumpa kat same place, tapi jadual saya ni penuh wif agendas termasuk melanggar rumah sendiri (sob..sob..). At last, jumpa gak....

Then, 1 Ogos ada mini reunion skolah rendah. Saya skolah kat SK Kg Dato' Keramat (2) since 1981 - 1986.. Dulu kecik2 saya dok kat sting garden tepi sungai, bekalan letrik guna generator je.. itupun mlm shj... water supply pun ikot turn tadah gilir2 ngan jiran2, dr main pipe guna getah air, salur ke rumah.... mak saya la yg tunggu turn, biasanya dlm kol 2-3 pagi baru turn rumah kitorang... syian mak... Rumah lak, rumah papan yg berkeriot2 bila berjln...Hishhh... dah citer mende lain... Lari dr tajuk utama adalah perkara biasa...

Kami jumpa @ KFC Setiawangsa... tak ramai yg turn-up sbb masing2 dok merata2 di Malaysia yg permai nih... So, sesape yg available... hadirlah... Lelaki? Sorang jek yg dtg... Rostam si budak yg plg nakal dan slalu kena marah ngan cikgu... hahahah... dulu ko kecik je Tam, skang dah beso panjang dah... dah jd bapak oghang.... Sorang lagi Bambang nak dtg tp salah hari laaaaa.... dia dtg a day before... cam ner bole silap date....

Saya dah lama tak jumpa dorang... since tamat drj 6 on 1986. Form 1 saya skolah kat SM Puteri Titiwangsa sbb dah pindah rumah dok W.Maju. Most of kwn2 skolah rendah sambung Form 1 kat SM Ampang @ Padang Tembak. Dah 24 tahun tu..... Mula2 jumpa, ada yg saya tak ingat yg mana satu, but slowly can recall balik. Ada yg kembang... yg maintain... yg tomboy turns feminine...

Neway.... thanks to Aien n Rose yg bersusah payah meng`arrange' everything... till we meet again..

3 comments:

Rafidah Shamsuddin said...

Seronok kan jumpa kawan lama...speechless, nk recall muka & nama satu hal..tp bila dah start bercerita baru boleh ingat slowly...gather ngan kawan2 je ke? if ngan family sekali kompom 4hari 4 mlm belum tentu abis mtg nak cari persetujuan venue :)

Don & Nor said...

hahahah fid..family saper yg bincang smpi 4H4M tuu...ekekekke..
betul3x..bila jumpa kwn lama nii...mmg syiok sesangat. pastu meraban asyik salah nama jee...

Kherun said...

Fid... bila nak reunion dgn kwn MQA...