Monday, August 9, 2010

Rumah saya kena langgar

Rumah kena langgar?
Sape yang langgar?
........ saya laaaaaaaa....... sape lagi.... huhuhu.... saya langgar dgn menggunakan kereta baru saya...

Dah lebih 15 tahun saya dapat lesen.... tapi mmg jarang bw kereta... alhamdulillah, tak pernah kena apa2 kat jln (setakat ni... berdoa la sampai bila2 tak kena). Saya cuma nak kedepankan kereta ni sikit sbb saya nak ruang utk sidai kain.... Tetiba... lost control dan ngelabah dan tak tau dah mana h/brake, mana minyak... siap bole pk mana clutch (ngelabah punya pasal). Keta ni, auto... mana ada clutch daaaa..... confuse lak masa tu sbb h/brake dia kat kaki....

Kereta terus meluncur dan................ GEDEGANG! Hambek ko! Berbunyila alarmnya nenonenoneno (mcm ambulance lak... belasahla) berbunyi dan terus berbunyi... saya offkan pun masih terus berbunyi sehingga memaksa saya memaksa abg (yg tgh mandi) keluar dari bathroom utk offkan alarm.... rupa2nya, alarm keta Naza saya yang terkejut.... yg masih bunyi... keta yg melanggar rumah saya tadi dah berenti berbunyi....

Apadaaaa..... Hari tu, tayar pancit (the same car).... pas tu, 2hb Ogos - Isnin (anniversary saya yg ke 13)... mak saya dah terlupa letak gear kat P dan tak tekan h/brake (tekan ye, bukan tarik sbb letaknya di kaki) .... keta sama gak dan keta tu mengundur ke belakang dan berenti sbb tersangkut kat pokok... pintu dah tak boleh tutup sbb alignment dah lari.... Erin ada dlm keta dan mak ada kat tepi keta (luar keta)... syukur tak de sape2 yg cedera...

Pas tu.... hari Sabtu 7 Ogos, saya survey bengkel utk baiki pintu tu.... org tu kata, htr esok la sbb dah tgh hari, tak boleh siap hari tu jugak.... Pas tu, keesokannya... hari Ahad 8 Ogos.... saya dah langgar rumah saya menggunakan kereta yg sama.... then dtg balik kat bengkel tu.... Saya kata, `ada rezeki baru datang utk encik ni' ...... Geleng kepala org tu... mana taknya, smalam citer lain, hari ni tambah citer lain. Org tu kata.... kalau cam ni keadaannya, lagi tak leh siap satu hari.... 2-3 hari baru ok... Hmmm, ye la....

Tahun ni.... byk RM terbang sbb kereta....... alhamdulillah....

6 comments:

Rafidah Shamsuddin said...

aduh...dugaan tu.. sabar yee....syukur accident yang hanya melibatkan kereta sahaja

Kherun said...

ye la Fid... sabo je la....

Don & Nor said...

Ya Allah kak..sbnrnya patut sy simpati...tp bila baca citer akak...dr mula smpi ke akhir rs nak gelak jee..x baikkan. bukannya x kesian..tp cara akak citer tu...x boleh tahan...harap2 lps ni xdelah jadi lg kes2 yg x diminta tu yeee...

Kherun said...

tu la Kham... mengong... kerja yg senang pun (kedepankan keta jek) boleh jadi cam tu...

ruggedmom said...

yonne, kena bwa yg manual pulak lar..

Selly Buke said...

sabar kak Yun.. dugaan semua nie..