Thursday, November 4, 2010

Merapu

Hmmm... mood update blog ni, turun naik... dah byk cerita tertinggal sbb mood tadak... Nak pencen jd blogger, sayang pulak... Pencen... pencen... kan bagus kalau dah nak pencen... tak yah nak pikir pasal kerja, boleh focus preparation ke alam baqa'.... skg ni, bukannya tak boleh pun... alasan je nak menangguh2kan...

Kalau jadi housewife kan best... cam Yanty... Maria... Ekyn... seronok sungguh korang kan... Nak berenti kerja, tak terbayar lak hutang dari ujung rambut ke ujung kaki... kesian suami saya nanti. Tapi, Yanty... ada job sendiri, Maria pun... Ekyn pun... saya??? Apa la yg saya boleh buat??? Hmmm... nak jd suri rumah sepenuh masa, tak pandai lak.... hahahaha.... Tetiba saya rasa penat laaa...

Saya pun dah jadi pelupa dah.... Hari tu, abg nak pegi China... saya boleh terlupa tarikh. Saya ingatkan ada lagi seminggu.... rupa2nya, lagi 2 hari... masa tu Jumaat, abg nak pergi Ahad.... dgn bank dah tutup.... saya tak keluarkan duitpun utk ditukarkan kpd renminbi. Nak keluarkan duit dari ATM, cukup ke??? Kat ATM tu, duit yg saya asingkan utk belanja operasi... Ngelabah saya....

Dgn Syahira nak kena pergi pengesahan Form 1 nya... dengan mak punya appointment doktornya.... Masa abg tak de, saya bawa keta ke lrt Gombak.... park kat sana. Pegi dan balik keje saya tak tido pun dlm lrt (wa ckp luuuu....).... sbb masa pegi, saya baca buku citer... masa balik, saya borak ngan Mawar.... borak yg tak pernah ada kesudahannya.... so, cam ne nak tido. Makanya, saya memandu keta (ke rumah) sambil tersengguk2... byk kali gak darah berderau, terus segar mata... tp lepas tu, tersengguk balik...

Tak lama lagi birthday Erin... Erin nak celebrate kat skolah dia... saya cam malas je nak join kat skolah tu.... makanya, saya kata kat Erin... `ibu malu la Erin... ngan Wan je dah la ye...'. Erin pulak memujuk2 saya sambil mengusap2 pipi saya... `ibu, ibu hilangkanlah kemaluan ibu tu, ye....' Kehkehkeh.....


2 comments:

Anonymous said...

tu la...sejak 7 tahun yang lalu memang tak putus-putus bahan percakapan kita..dulu masa di bawah pemerintahan appa lagi banyak bahan perbualan..wakaka..

Anonymous said...

agreed with your point Kak Yun..