Sunday, December 5, 2010

6D5N Part 2: Check Out & Check In

Selasa, 30 Nov 2010...

Check out dr Tune @ 10 am... check out time dia mmg awal dr hotel biasa... normally kan kol 12 tgh... Masa nak check out tu, saya buat komplen lg pasal hal coach smalam.... Ye la, Tune tuding Odyssey, Odyssey tuding Tune.... saya gak yg rugi... Hmm, mungkin salah saya pun, ye jugak. Patutnya, saya confirm balik... call Odyssey tu. Saya assume, dah booking terus dgn Tune, maknanya dah confirm la seat kat coach tu... Mana la saya tau nak jd cam ni. Bila saya baca balik booking confirmation tu, tak de plak ayat2 yg suruh saya call Odyssey ni...

Pas tu, saya tukar hotel.... bkn sbb merajuk ke hapa, tapi dah mmg book hotel lain... tukar la pulak. Kami pindah ke Grand Blue Wave kat area Stulang Laut... dekat2 ngan The Zon tuhhh... Sampai situ dlm kol seblas lebih (ye la, keluar dr Tune td dah kol 10 am... membebel2 lg....). Nasib baik ada bilik dah ready, so terus masuk je la...

Masuk-masuk....

Waaaaa.... bestnya bilik... besar.... luas... godang... spacious.... Kali ni, booking sebilik, sumbat semua org.... dah siap sedia bawak toto dr KL. Ada dining table, kitchen, stove, microwave... best lah.

suko omak den... dia kata sonang nak masak
tapi, bogheh dah tak do
aihhh... tak koso lak eden nak boli bogheh kek JB lak
bathroom pun best
Hari ni, hari untuk mengumpul semula tenaga yg dah dileburkan di USS.... Berehatlah je lah ye. Survey2, kat mana nak jln kat JB ni... byknya shopping complex, muzium... Places of interests nya jauh2... Kota Tinggi... Desaru.... Memang betul2 kena menyimpang..... Dua2 tu dah pernah pegi, cari tempat yg tak pernah pergi ye!

Kat sini ada swimming pool... seronok anak2 saya. Kat Tune tak dak pool. Dorang ni, kalau boleh tanak jln mana-mana... nak dok kolam renang je... So, silakan.. silakan...

Wow! Bestnya...
Petang tu.... hujan lebat.. JB jammed
Malam, kami pi makan kat Senibong Cove... dlm 40 minit perjalanan dr Stulang Laut. Kedainya betul2 tepi laut. Menu fofularnya, nasi lemak berlauk dan seafood. Mcm mana tau tempat ni? Kwn abg yg suggest... pas tu, cari la guna GPS. Gerainya yg pertama, dan yg plg sempoi...

Yg sebelah kanan
Dan... yg plg ramai org
Of course kami order nasi lemak berlauknya...
Mmg sodap... tak caya cuba rasa
order sate 20 cucuk
ikan siakap bakar
Dania nak nasi goreng pataya
Licinnn
Ada gerai2 souv. kat luar
Tak sah kalau tak beli
Pas tu, kami round2 kws sekitar. Byk lagi restoran2 lain, tapi tak semeriah di restoran yg kami mkn tadi. Yg lain2 tu, nampak cam mahal je... Pas tu, ada byk mknn laut... tak tawlah.. utk dipilih dan dimasak di restoran tu, ataupun utk dijual bw balik. Nampak sungguh fresh.

Pas tu, jom balik hotel... titon! Rasanya, esok nak masuk S'pore balik lah...

No comments: