Saturday, January 22, 2011

Majlis Kakak

Last week, 15 Jan 2011... Sabtu... PIBG SKTM(2) menganjurkan Majlis Anugerah Kecemerlangan UPSR 2010 di De Palma, Ampang. Sebagaimana yang dinyatakan melalui nama majlis, ianya adalah untuk meraikan anak2 yang berjaya meraih 5A dalam keputusan UPSR tahun 2010. Kesemuanya, 90 orang... almost 90% hadir. Yang tak dapat hadir sbb dah sekolah jauh2...

Hmmm... out of 90 ni, less than 10% jugaklah yg masuk SBP/MRSM (as at todate). Yg lain2?? Mostly, sambung sekolah kat Sek Men Keb Tmn Melawati, ada juga yg ke SMK Keramat, Wangsa Maju.... Kenapa ye? Sbb, terlalu ramai budak yg dpt 5A (2010 thn yg plg ramai dlm 4 thn) sedangkan tempat di SBP/MRSM amatlah terhad... of course tak dpt nak menampung kesemuanya...

Tu, tak include yg masuk thru kuota ***** dan kuota @@@@@. Saya sendiri ada menerima jemputan menerusi FB (sbg alumni x-skool) utk masukkan anak (kalau dpt 5A je) melalui kuota ^^^^^.... hehe... ko ada dpt tak Maria? Tak pe la.... thanx.. Kalau tak dpt SBP/MRSM, sekolah je kat Tmn Melawati... lagi ibu bole tgk hari2...

Berbalik kpd cerita asal, mlm tu saya lihat anak-anak ni sgt gembira... gembira dlm meraikan kejayaan mereka pada thn lepas... Setelah puas berhempas pulas, akhirnya kejayaan berada dalam genggaman... tapi, ingat.... perjalanan masih jauh. UPSR ni baru permulaan...
Suasana di luar dewan
Seronoknye....
tercatat nama2 penerima
tgh khusyuk menatap gambar colleagues
Ni, Muaz.... Ketua Murid 2010...
kecil je..... tapi, bkn calang2 orgnya
dia berjaya mendapat tempat di Ulul Albab...Tahniah!
ni, guru besar kakak yg t.e.g.a.s.
saya pernah kena h.a.l.a.u. sbb tunggu Dania di kantin...
huhu....
guru kelas kakak dan penyelaras Drj. 6
...sebahagian...
tahniah dear..
Kakak & friendsssss...

4 comments:

ruggedmom said...

wahhh..best nyer convo kat hotel lagi...
Yg 5A dah penuhkan kelas KAA dan sekolah agama harianlah. No choice, kena msk kelas biasa.

mama3A's said...

tahniah...
kakak makin kurus bila dh besar nih..

Kherun said...

Maria: KAA tu amende? Konvo kat hotel yg bayo sendiri daaa....

Selly: Agaknya kalau akak `membesar' lagi, makin kurus tak? Heheheh

safa said...

wahwah best la sekolah ni...belum apa2 da berkonvo..meriahhhh...tahniah poada anak dan ibunyerrrrrrrrrrrr