Thursday, February 24, 2011

Mari membaca....

Hehehe.... away from office from today till Sunday... Ada kursus kat Avillion Admiral Cove PD, tempat yang selesa dan bersih utk org2 yg biasa macam saya ni.... Sampai sini, petang tadi naik coaster MQA. Hanya beberapa kerat je yg naik, the rest naik kenderaan sendiri...

Sangat4x sebok lately ni, jengah FB pun tak sempat... ambik slip PTK pun tak sempat (poyo jek), ambik slip gaji pun tak sempat (maap ye CC... sayalah org yg slalu lupa).. padahal org2 ni, semuanya di sekitar saya... sibuknya saya! Hari2 bawak keje balik rumah, Sabtu Ahad apatah lagi. Kalau balik opis tanpa bawak kerja tu, rasa cam lain mcm pulak. Sian famili saya.....ponnnnn.... keje tak sudah2 jugak. Sayakah yg tak cekap... tak kompeten... tak work smart... tak mcm2 lagilah... But, still org ingat kami2 ni tak byk keje... wateva....

Kerja.. kerja.. kerja... Kalau kita buat mcm mana pun, kerja tak akan habis. Tapi, kalau kita tak buat, kita yang h.a.b.i.s. Tapi, saya tak de la rasa tertekan pun, cuma tertekan takut kerja tak sempurna dan masa tak cukup masa nak buat.

Hari ni, keje half day sbb half day lg bertolak ke sini.... saya telah meninggalkan pesanan yg berjela2 pada adik2 saya yg 2 org tu... make sure buat itu... buat ini... itu.. ini... Isnin ai nak tgk ada atas meja... owh, rasa sgt tak beshhhh. Selagi saya mampu nak buat, saya buat sendiri... saya arrange meeting sendiri, buat surat/memo sendiri... tp saya dah tak mampu.... Balik kursus Ahad, then Isnin pulak ada event... nasib baik kwn2 saya semuanya baik2 belaka..... bg full komitmen. TQ...

Sebenarnya, dtg sini pun saya bawak juga kerja.... tp, ntah kenapa.... saya pandang aje pulak... biar je la.... kesian dekat diri sendiri... yg memerlukan terapi minda. Blogging is one my mind therapy, ahaks!

Apa cerr kelas BArab? Huhuhu... semakin lama rasa semakin bengap... huwaaaaaa....... w/pun saya rasa sedih sbb saya rasa semakin tak paham, tapi saya suka sbb saya meningkatkan aktiviti berpikir... hehe. Dannnn... dah la makin tak paham, minggu ni saya ponteng kelas sbb saya kena pegi kursus ni.... minggu depan pun saya terpaksa ponteng sbb pi ngantar Nwar tunang kat Ipoh mali nun... Satu kelas 4 jam, means... 8 jam saya tuang. Cam mana nak peksa nnt?

5hb Mac malam, start kursus haji.... tak sabar2 nak pegi.... selain belajar, secara tak langsung men`selalu'kan hadir ke masjid... mcm2 mana pun, di cuba sesunguh2nya utk tetap hadir tiap2 minggu (last year la.... hrp2 tahun ni pun Allah permudahkan mcm tahun lepas)..... Bertambah lah aktiviti saya.... tapi saya sukeeee.....

Oklah... nak sambung baca buku cerrr.... Mini Shopaholic...

3 comments:

mama3A's said...

kak kherun, sbnrnya sy kagum ngan akak.. dlm kesibukan bnyk aka cuba selitkan masa untuk belajar.. saya mmg kagum.. harap suatu masa nanti sy akan jadi macam akak.. amin..

Kherun said...

uhh... tu... ayat2 yg menggambarkan hampir putus asa dah tu....

chekpid said...

jom kita memotivasikan diri kita..........