Wednesday, March 2, 2011

Riang-ria PD

Saya kan ada kursus di Avillion Admirol Cove, PD.... kali ke 2 saya menginap di sini. Saya dtg dgn koster MQA, tapi abg dan anak2 dtg hari Sabtu, lepas anak2 koko. Mak tak ikut skali sbb nak pi rumah Mak Su....

Anak2..... sampai aje, terus masuk kolam laa... cuma kakak je yg dok dlm bilik... main FB la, apa lagi...

Hari Ahad, kursus abis dlm kol 12.30, then check-out. Kami lunch kat kedai koboi ni.... mmg saje cari kedai ni sbb sukeeeee sgt ngan food dia. Dulu, kedai ni kecik aje... pas tu, dtg PD lagi, cari lagi kedai ni di tempat yg sama.... tapi tak jumpa. Rupa2nya, dia dah moved ke tempat lain dan buka gerai lagi besar... lg ramai org bole duduk mkn.... lg byk duit masyukkk....

Gerainya, sgt sempoi.... saya rasa modalnya tak begitu besar. Ye la, tgk tempatnya... sgt2 sempoi. Dannnnn... saya suka konsepnya.... dia hanya guna pinggan / cawan / mangkuk polisterine... so, pakai buang dan tak perlu hire org utk basuh pinggan. Then, makanan yg dijual sejenis je.... so, tak yah pening2 nak oder apa dan tukang masak pun tak byk keje nak fokus.

Menunya hanya set nasi kukus dan ayam/ikan panggang, ada sup, ada sos pedas (utk ayam). Ayam dia 1/4 ekor dan sosnya sgt sedap dan pedassss... Then, air yg disediakan hanya 2 jenis... air grape dan air mineral..... Harga nasi 1 set RM5 dan air grape singgit. Pandai strategi dorang nih.... Jadinya... servis cepat, pembeli tak yah pening2 nak pilih menu dan penjual tak yah pening2 nak offer pelbagai menu. Cuma, tak de variety je la...

ni kws penyediaan mknn
kebanyakan staf pakai topi koboi niha
ayam yg seksi
Tempat duduk semua penuh... nasib baik masa saya dtg, ada famili baru selesai mkn.. tak de la berdiri lama. Tapi org dtg tak putus2 sampai ada yg patah balik sbb tempat duduk tak de dan yg tgh menunggu pun ramai. Masa berdiri tunggu tempat duduk lebih lama dari masa tunggu mknn dtg...

Ni la setnya... kami sukeee...
dah la pedas, cuaca panas lak tu... lencun!
Hahaha.... Nasi lembut, ayam sedap.... tapi, ada org mungkin kata combinationnya tak seswai... nasi kukus mkn dgn sup. Lebih sedap mkn dgn kari.... Tapi, kami no hal punyeeee....

4 comments:

ruggedmom said...

ko pm aku dimanakah lokasinya

Kherun said...

Aku x ingat la address dia.... Ikut hiiway pd terus sampai jumpa roundabout ambik kol 9.... Jln terus... Kedainya sebelah kanan

safa said...

ayam seksi ni nmpk lazat slurppppp

Anonymous said...

Saya juga pernah makan masa kerja di PD. Tapi lepas ni saya mungkin tak akan pergi lagi. You tahu apa jadi?. Saya nampak seorang pekerja sedang membasuh sepotong ayam panggang yang jatuh, lepas tu dia letak balik atas pembakar. Siapalah yang tak bernasib baik dapat potongan ayam tersebut. Sungguh tak beretika....

Sarani