Sunday, April 17, 2011

CUN dan omak

Hari Sabtu, abg ajak ke Mid Valley.... ada hal sikit... Saya, agak tak kose nak gi Mid Valley time wiken2 nih, ghaso cam nak ke opis jo... tapi den ikotkan ajo... tak semena2 nengok wayang lak kat sini... Cerita CUN! Best gak citer dia... kelakar, sedih, kasih syg, family, kampung... semua ada. Tak rugi la tengok... Pas tengok, terus balik rumah sbb mlm ada kelas haji.. den tak mo miss...

Mak saya tak de... dia pi rombongan cik polis ke JB/S'pore... since Jumaat (15/4). Nasib baik rombongannya bertolak lepas solat Jumaat... kalau tak, kenalah saya ambik cuti nak ngantar anak2 sekolah dan sewaktu dengannya....

Mak berombongan dgn ahli2 Masjid Bukit Antarabangsa (MBA - 1 bas) dan Masjid Bukit Aman (1 bas). Org2 dari MBA bayar duit penginapan je RM180... lain2 cam makan, travelling semua ditanggung oleh pak polisi (agaknya la kotttt). Org2 MBA pergi atas jemputan Tan Sri Haji Ismail Haji Omar, Ketua Polis Negara.... Tan Sri kan tinggal kat sini... rumah dia biasa2 aja, berganda2 hebat lg rumah Dato' Siti. Rumah Tan Sri tu, intermediate, double storey je... beliau dan isteri amatlah humble dan kalau ada acara kat masjid, mesti pak polisi pun join sekali (mesti dr arahan Tan Sri)... dan kalau beliau berkelapangan, insyaAllah beliau turut hadir.

Rombongan menaiki bas PDRM yang sungguh2 selesa... mak cerita, sampai di Skudai dah siap ada polis tunggu, escort sampai ke hotel... sepanjang jln diiringi PDRM, terasa istimewa sungguh.
Sempat gak mak snap gambar dlm bas


Stay kat Grand Paragon, JB. Mkn minum dijaga sungguh2.. layanan pun baik sungguh laaa.... Saya tgk itenary, kesemuanya lawatan ke masjid2 bersejarah di S'pore dan Johor... ada sesi dinner dgn Ketua Polis Johor lagi... tak taw la jadi ke tak.... saya tak tanya lak.


Kwn2 mak saya ni mostly hebat2.. datuk, datin, toh puan segala bagai laaaa... spiking london lah of kos... mak saya pun dah tersampuk sikit2 hehehe... ai, yu.. ai... yu... gagagaga...



Ahlan Wasahlan

Oooo... itu mcm ka?


Pose wajib mesti ada

Masjid Sultan, Spore

Mkn pun... aktiviti utama

3 comments:

Tengku Ruffie Zieclair said...

saya dah tgk CUN..suka jalan cerita yang macam tue...ringan tapi penuh dengan unsur kekeluargaan... watak Manis dan Kembang sgt best :)

ceni therebeq said...

Ketua Polis yang berjiwa rakyat... susah nk jumpa neh..

Mokcik pong merasa gak dieskot pak polisi masa visit UPM, tu pong dah smpai dlm UPM baru dieskot... sempat gak la berangan jd vip datuk datin bagai uollll...

MAWAR KECIL said...

Akk...story about your mum...teringat mak mertua rus yg suka pi travelling ngan mmber2 pencen dia...baru2 nie ke Thailand dan tahun depan ada plak trip ke Indon...sama la gak bila dh campur ngan datin2 dia pun speaking london..tp bila teringat yg dia tu org Kuala Selangor...kami pasti gelak ramai2...