Saturday, May 28, 2011

Selamat... Pengantin Baru....

Hmmm... kalau baca tajuk entry ni, kena ikut intonasi lagu Saloma...

Minggu lepas, 21 Mei 2011 (Sabtu), majlis persandingan sepupu saya a.k.a. Farah kat dewan apatah namanya kat presint 16, Putrajaya. Majlis berjalan dgn lancar... dimulai dengan bacaan doa oleh Tuan Hj Abdul Halim (bang long)... pas tu tepung tawar, mkn beradab, potong kek dan posing2....

tema wane ijo pilihan farah cinda

geng mak turut memeriahkan majlis

sebahagian dr pasukan boria

pak pemencak silat
sdg mengacah2 tgn utk salam ngan Wan

ececehhhh... boleh pandang2... jgn pegang2...
duduk renggang2... bertambah sayaaaang
psstt: Farah nyanyi ngan Wan, tu... tgh bisik apa la tu

Y.E.A.Y.

tak ketinggalan juga... 2 beradik ni
omak dan mak teh

berbisik laie...

hebat tul gaya si pengapit

apohal suko bona ni???

majlis dah solosai...
udah la tu... mlm kang lak sambung bisik2...
Hehehe... saje je nyakat si perantin... jgn marah ye... nnt kena juaiiii... Majlis kat Perak pula pada 11 Jun 2011 (Sabtu) di Kamunting. Saya dah siap apply cuti 9 dan 10 June, dah siap booking dok Bukit Merah dah... dah bayo deposit dah. Tak pernah bawa Erin dan Dania ke sini lagi... last pegi dulu.... 8 tahun dulu kottt.

Ingatkan nak menggembirakan hati anak2, alang2 ke sana.... dok Bukit Merah nak masuk water park, orang utan island, eco park.... then check out Sabtu terus ke Kamunting. Cantik dah plan... tapi, kena kansel atas sbb2 yg tak leh nak adjust. Kena buat plan lain....

Anyway, anyhow... to Farah & Wan...selamat berbahagia hingga akhir hayat.... tahniah ye!

Tuesday, May 10, 2011

Touchingnyee.....

Selamat hari ibu ye.... Saya tak pernah sambut hari ibu pun.... hari bapa ke, hari guru ke... mcm2 hari lah... sama je... byk naw hari itu ini... tak koso den nak layan.... kecuali kalau hari tu hari yg ada kena mengena dgn cuti (yeehhaaaaa...) mcm labour day... baru la best dan bermakna.

Tapi, skang ni... anak2 dah diajar `celebrate' (wish la... to be exact) since tadika lagi... bawak ke sekolah rendah, menengah. Masa zaman saya dulu, mana ada diterapkan benda2 ni... paling2 pun hari guru jek. Terngiang2 lagi sajak yg kwn saya baca masa Drj. 3 dulu...

"Guru.... kau ibarat dian yg membakar diri...
memberi khidmat tanpa minta diganti
Di sekolah kau lah ibu
mengajar, mendidik dan membimbing... tanpa jemu
setiap detik... engkau gunakan utk mengajar kami..."

Serius! Itulah kata2 dlm sajak tu yg 100% masih melekat dlm kotak ingatan saya... tah kenapa tah. Boleh ingat 100% lagi... Intonasi kwn saya tu pun saya boleh ingat lagi... tp, siapa yg baca saya tak ingat... perempuan la....

Haih! Melalut lak dah.... Ada juga saya terbaca yg sambut hari ibu ni haram. Sebab dikenal pasti sbg perayaan musim bunga org2 Greece sbg penghormatan thdp Rhea, ibu kpd tuhan mereka... wallahualam... Tapi, bagi saya yg kurang ilmu ni... it depends on niat dan cara kita melaksanakannya....

Hmmm... anak2 saya bagi bunga dan kad... Yg plg touching, Dania la... dia bg sorok2 dlm drawer yg saya pasti akan buka utk ambil sikat utk bersikat. Ayat dia pun... menyentuh kalbu. Kakak pun sama gak... konon2 nak berahsia dgn saya tp tak sabar nak bg... adik pun sama... saya tersentuh dr segi lain.... sila baca.....

Ni bunga dr kakak... saya tak taw nak letak mana
last2, letak kat sini... jd hiasan almari...

Kad ni Dania buat sendiri... tah bila masa dia buat tah
She wrote "Dania sayang sangat ibu sbb ibu telah menjaga
Dania sehingga Dania besar. Selamat Hari Ibu.
Dania sayang ibu. This is for you mummy"

Terharu pulak saya baca...
"Kad ini untuk ibu. Selamat hari ibu.
I love you mummy.
Dania sangat2 sayang mummy.
Dania harap ibu akan ceria selalu
Ibu juga selalu ceria akan Dania.
Ibu jaga Dania masa Dania sakit
Ibu juga melahirkan Dania dalam kesakitan

Yg ni Erin kasi... yg sedihnya bila dia kata "Ibu... Erin tak de kad mcm Kak Nia... Erin tak pandai lagi nak buat mcm ni. Nanti, kalau Erin dah pandai dan ada kertas mcm ni, Erin buatkan kad utk ibu lagi ye"... Alolololorrrrr... Saya tak expect apa2pun....

Dia suruh baca ikut arrow.... dia tulis
"This card for you
Happy mother's day mummy,
I love you
You soooooooooo prity"

Hahahaha... bab spelling `prity' tu yg best tu..... I LOVE THEM VERY MUCH! Moga2 saya masih dipinjamkan nyawa sehingga anak2 saya sudah boleh mencari rezeki sendiri.... Ya Allah, kurniakanlah mereka rezeki yang melimpah ruah.. lindungilah mereka di mana sahaja mereka berada dan kurniakan mereka kesihatan yang baik-baik. Semoga mereka menjadi hambaMu yang cemerlang di dunia dan akhirat... Amin..

Saturday, May 7, 2011

Jualan Kabut

Hari ini, Sabtu 7 Mei 2011 ada jualan but kereta aka car boot sale kat sekolah anak2 saya bersekolah, SKTM(2)... Purposenya nak collect fund for PIBG punya aktiviti lah. Mcm2 ada... jualan brg2, peraduan mewarna, pertandingan pakaian beragam, teka kacang, dll.... tapi, nampaknya yg paling dpt sambutan hangat adalah rumah hantu. Saya sekeluarga pergi memeriahkan suasana.... anak2 yg excited nak pegi sebenarnya.... moh la kito poie... ponoh sosak dongan oghang!




Yg paling menarik perhatian.. rumah hantu
Punyalah panjang.... tapi anak2 saya tak nak masuk...
ramai gak budak2 yg menangis bila keluar...


Ramai sungguh nak masuk
Tak penat2 ke hantunya?
Dalam tu dah la gelap, panas....



@ pentas utama, acara pakaian beragam
ramai peminat nampakkk..


boot keta tak nampak...
nampak gerai aja...





Kakak dan Dania melekat dgn kawan masing2. Saya bagi RM dan join la berkawan2... tapi, Erin saya tak benarkan.... tunggu beso sikit la ye... Jom kita main bouncing castle...
kakak dan hazel


Dania dan `bff' katanya...


Erin dan Sarah
best fren dr tadika


Ada gak inflatable castle ni.... Erin seronok main ni dan kws letaknya pun bersesuaian... di bawah pokok, tak panas.... redup dan berangin. Bayar RM5 for 15 min and max per ride 15 org. Okaylah, tak de la ramai sgt sekali naik, reduce kan pelanggaran between the kids. Dorang pun selesa dan bebas melompat2.
sesi bertukar bila masa dah tamat
tak sabar2 dah...

Dah penat, jom balik.