Friday, July 29, 2011

Prg Semaian Bakti Day 1 & 2

Owhhh... bersemangat nak update ni.... citer lama pun, tak kisah.... asalkan masuk blog.

23 Jun 2011, 22 orang warga MQA (incuding me) telah berpeluang untuk melaksanakan aktiviti kemasyarakatan yang sangat happening... Patutnya, 24 org, tp atas sebab2 kesihatan, yg lg 2 tak dpt ikut serta.. TQ sgt2 kpd pihak pengurusan MQA yang memberi peluang yang julung-julung kali dianjurkan ini...

Dlm tempoh yg singkat, tak sampai sebulan... kami semua berjaya buat arrangement dgn semua pihak yg terlibat di Sabah. Nasib baik Ketua Program org Sabah... lagi memudahkan segala urusan. Kami lantik committee di kalangan ahli utk memudahkan delegation of tasks. Bagusnya, ahli2 terdiri drp pelbagai Bahagian di MQA... yg dr Bhg Kewangan, of kos dilantik sbg Bendahari... photographer ada.... otai pameran ada... AJK pengangkutan, AJK makanan dsb... dan semuanya sgt komited. Meeting hanya 2X, tp perfect!

Paling saya puas hati, kami dpt return tiket flight MAS RM390 sahaja... itupun termasuk RM10 service charge.... dan tiket tu, bukannya booked thn lepas atau thru promotion.. tp ditempah, juga dlm masa sebulan sbl pergi.... Satu lagi, kami dpt transport free during our stay in Sabah... best! TQ UNIMAS... Jimat byk sgt....

Hmmm... gambar2 ni, ada yg dr camera saya... Fairoz... dan Faris....

Ini la bas yg mengusung kami ke hulu ke hilir
dah siap sedia menunggu

bas beso... 22 org je passengernya

Aktiviti bermula dengan lawatan ke UNIMAS.... pihak Uni dah mengaturkan segalanya utk kami... tak jumpa dgn top mgt puunnn... sbb kami tak dtg dgn bos2 beso...

Muzium Marin

dlm akuarium... acah je...

Cantik UNIMAS nie... masa ni sem break

Untung ada 2 org yg hobinya snap gambar

@ lobby

hehe..

Sdg mendengar penerangan dr Cik April, peg protokol Uni

yg baju ijo duk tgh2 tu Cik April

pas tu, ditemuramah oleh KKFM
tuuuu... Ketua dan Timbalan Program
Tuuuuuu... Felix AF... susah2 aje...

Bergambar dgn deejay2 KKFM

Terima kasih Uni sbb bg kami peluang dan layanan yg sgt2 baik di sana... kami pun, sempat menemuramah secara tak formal si Felix tu.... bagus la dorang semua ni, tak sombong... Lepas tu, pi hotel... check in... ada yg dah start bershopping mlm tu....

View dr bilik @ Le Meridien
Lokasi shopping yg sgt2 strategik...
Ini kali ke3 saya dok sini... best!

Hari ke 2 di Sabah, adalah hari lawatan sambil belajar
...hehe... Lawatan ke Ranau...

3/5 drp hero rombongan
ni, dekat Kinabalu Park

owh, sukanya mak oghang neh...
bahagia sungguh ghoman eh...

Group photo... gambar wajib

Layan gambar je la...
Saya ni kesuntukan masa nak mengarang...

Cantikkan... ni kat kws jualan sayur2an/buah2an
nearby War Memorial Garden

tepek lg muka bahagia siri 2 ni

buah apa tu....
ni lah buah nona..

muka bahagia siri 3
@ War Memorial Garden

posing punya pasal, kena la purak2 membaca...

Pas tu, ke Poring Hot Spring

ni air sejuk, bukan air panas

Yan yang seghiau nak lalu jambatan gantung

ada byk tempat rendam kaki
private pool utk mandi pun ada

ni la tarikan utama
saya sgt teruja nak naik.. jambatan gantung terpanjang rasanya
tp ramai yg tanak naik...
bila pikir, agak jauh dan mencabar ....
saya pun mebatalkan hasrat...

daaaa...

tak dpt naik jambatan gantung di Poring, tapi....
dpt naik kat Tamparuli....
jadi laaa....

Hmmm... entry yg penuh dgn gambar... tak sempat nak cerita pjg lebo... asalkan ada tinggalan kenangan di blog sendiri sudaaa.....

2 comments:

mama3A's said...

sangat jeles ngan group nih... huhu... mesti best kan dpt jalan2 tgk tmpt org..

Kherun said...

insyaAllah Selly... thn depan ye. Mudah2an ada rezeki....