Tuesday, August 23, 2011

Mengadu pada blog sendiri


Saya..... saya.... saya....

Nak citer ke tak? Tapi, saya tgh cuba menenangkan hati saya ni....

Tak kisahla, ini blog saya... suka hati saya nak tulis apa...

Tensennya bekerja dgn sistem ni.... Sistem ni, mmg lah tujuannya utk memudahkan kerja. Tapi, kebanyakannya asyik menyusahkan aja... memakan jiwa raga saya... byk buang masa saya, byk memerlukan konsentrasi yg tak mendatangkan faedah kpd saya...

Kesian juga kat adik2 saya tu yg boleh dikatakan setiap hari kena stay back sbb sistem ni laju bila sumer org dah balik. W/pun dorang tu bujang dan boleh OT, tp sampai bila nak cam tu. Kdg2, saya pun kena tgk kat rumah.

Rutinnya tiap2 hari.... adik2 saya ni buat slps org balik kerja (ptg/mlm), so... saya plak, pagi2 sampai opis dok serbu pc bukak sistem ni sbl dia lembab. Tak lama slps office hour start, mula la dia slow.... Tp, brp byk aje yg boleh settle... Owhh, time2 urgent ni dia buat mcm ni....

Tapi, ada org ckp kat saya.... `jgn salahkan sistem....' ye la tu. Makanya, siapa yg bersalah? Mereka dan keluarga mereka....

Saturday, August 13, 2011

Temasya Kampungku

23 Julai 2011.... hehehe... kena type tarikh ni, sbb byk entry dah outdated..

Kali ni, family day MQA.... diadakan di Padang Semarak, Wetland Putrajaya... akhirnya, team AJK KKMQA berjaya merealisasikan kemunculan hari keluarga MQA. Konsepnya telah lama dipersetujui AJK dan penduduk kampung tp disebabkan kesibukan dlm melaksanakan tugasan hakiki msg2, usaha ke arah menjayakan hari keluarga ini agak dingin.

Hampir2 ditangguhkan sbb kesuntukan masa dan Ramadhan bakal menjelma (cewah, ayat saya...). Last minute diteruskan jua... sbb lg lama ditangguhkan, lagi lama beban digalas (apa ke hal ayat2 kali ini sungguh formal....).

Finally, terjadilah apa yg dirancangkan... apa yg tak dirancang pun... terjadi gaakkkkkk...

Registration counter

Ada clown

Sepatutnya, prg dimulakan dgn senamrobik... taappiiiii... ada masalah pulak dgn power supply, cam no nak pasang lagu?? Itulah... yg tak dirancangkan pun, terjadi jugee... Sementara benda2nya dibaik pulih, kita start dulu dgn sukaneka kanak2....


Yeaahhhh....
Tak sabar nak kutip gula2... mak2 nya pun..


cepat... cepat...

haaa... kan saya dah kata, mak2 pun tak sabar
Ada gambar2 lain, tp demi menjaga sensitiviti mak2....

kesian Erin, kakinya terluka sbb tempurung terpecah..
sib baik Asri segera dtg menyelamat...

line up...

bersungguh2 Dania berlari membawa botol yg dipancing
mdpt sokongan hebat dr Ika..hehe...

Ok... problem fixed oredi
now u can dance

KPE pun sporting & supportive

padang kampung yg luas

antara inflatable games yg ado

menuju puncak

tarikkkkk...

face painting
bestnya painter tu lukis kat pipi mulat Dania

bersungguh2 Erin

zorb ball

Erin pun nak jugak

masa utk menuntut hadiah

alololorrrrr
Saya tepek gambar ni bukan bertujuan nak tunjuk rajin
Tapi... touching dgn keprihatinan Erin melihat saya berpanas...
Owhh... taching nyer... TQ Allah..
Tapiiiii... knape dlm gambar tu muka saya mcm berkerutttttt? Sbb saya kata... Erin, pi la sana...
panas ni...pi sana, piiii.... Owhh, gemuknya saya (hahaha... tetiba).

APC @ KPT

APC? Mesti korang ingat Anugerah Perkhidmatan Cemerlang kaannnnn.... Tak.. tak... Anugerah Pelajar Cemerlang.

30 Julai 2011 (Sabtu), saya, kakak dan abg pergi ke Majlis APC Anak Warga KPT Thn 2010 di bangunan baru KPT, presint 5... cantik bangunan dia ko... dpn Pullman. Anak saya sorang je wakil MQA.. anak2 warga MQA yg lain, tak de ambik UPSR last year. Selain saya, Kak Rose dan Mazani pun dtg juga....

Mulanya, saya malas nak pergi... nak-nak dekat nak puasa (Isnin tu puasa), ada byk benda perlu diuruskan.... nak kemas itu ini, beli itu ini... Tapi, abg kata..."jgn pentingkan diri sendiri... ini majlis utk dia... penghargaan atas penat lelah dia belajar, bg dia semangat utk belajar... Bukan utk dia aja.... dorongan utk adik2nya sekali.." Dushhhhh.... yela....


Dewan Serbaguna KPT

Cerianya mama Rose

Majlis dirasmikan oleh KSU, YBhg. Datuk Ab. Rahim Md. Noor.... Spt biasa, beliau akan beri ucapan.... Ucapannya, tak ikut teks sgt dan saya suka dgr ucapannya... ada isi yg telinga saya boleh terima... tak boring laa... KE PTPTN pun ada... KSU ada bg nasihat utk ibu-bapa dan anak2 ni. Selain tu, KSU xplain kelewatan penganjuran majlis ni (ye la kan, dah hujung Julai 2011). disbbkan KPT dlm proses perpindahan bangunan....


Alhamdulillah....

Sebhgn je yg dtg... ada yg dr Kelantan by flight lagi
Penerima dr kategori SPM, PMR dan UPSR

Selepas majlis, saya bersiar-siar juga di lobi KPT ni.... ada Taska berhampiran kaunter khidmat pelanggan... Hmmmm, sesuai ke letak kat situ? Ntahla, cuma terdetik kat hati saya je... Jln2 lg, nampak poster MQA yg dah terjelepot kat lantai... tertanggal. Maka.... saya sebagai rakyat Malaysia.. eh, warga MQA terasa amat terasa.. hahaha, apa2 ntah....

Prihatinnya saya....

Hmmm... dah hilang dah kete`rasa'annya bila poster tu ditempatkan semula ditempatnya...

Saturday, August 6, 2011

Ekyn, congrats!

24 July, saya dan famili attend kenduri akikah anak Ekyn @ Puchong. Oh ye, Ekyn ni kakak Puteri Noorlili tu... korang kenal si ally tu? Kenal, kannn... kannn...

Tahniah Kyn, for your new born baby boy. Seronoknya dapat baby.... korang tanak baby lg ke? Heheh... saya? Kdg2 cam teringin gak... nak baby je tp tanak jaga mlm... okeh? Heheh...

Alhamdulillah, saya time preggy tak dak masalah.... mkn... selera sungguh... MC pun tadak. Bersalin pun, insyaAllah tak de masalah.... cuma... cuma.. cuma... ketiga2 puteri saya ni jenis nanges.. nanges.. nanges... sepanjang mlm. Saya dan abg tak boleh tido. Yg jd juara carta, Erin... sampai 5 bulan pun still nangis.... saya pun nangis gak... huhu... sakit belakang woo....

Skang, anak2 dah besar2... tak yah nak hangkut flask, susu, botol dsb ke sana ke mari...
Ooooppss... cam biasa, terlari dr tajuk.

Nyenyaknya....

Seolah2 ada mini reunion di sini... ni, semua best fren saya masa blajo dulu... Bila borak2, tak sedar yg msg2 diescort oleh anak2 dan suami.... hehehe... rasa cam muda belia jek...


Okeh... line up!
Smile....
Lauk pauk yg disajikan sgt2 best. Smbil menikmati mknn yg best2 tu, mulut tak jugak berenti bercakap... esp si Imah ni....

Dulu lecturer slalu confuse antara saya dan Imah
Org kata, kami ni kembar.... ntah apa yg seropa, tak taw la

Till we gather2 again........

Cancer's Team

Tamau citer byk... lots more to update! Ni pun dah basi...

Happy birthday to kakak (6 July) n me (18 July)..

Ni kek kakak... nape `awok' lak? Sbb dia ni minat sgt100x kat Aril AF tuuuuu... yg saya ni biasa aja. Tak menghalang dan tak menyokong puuunnnn... Kalau dulu masa skolah2, saya minat sgt kat Wings... (hahahaha... caya tak? Jgn tak caya...) Tapi tak menunjuk2 keminatan tu kat abah... nak mampuih???? nayo jek kang!

Tapi, anak saya ni.... beza sungguh la dr saya dulu.... secara terang2an tunjuk minat gila2 kat Aril penyek tu. Semua pasal Aril ni dia tauuu... Hmmm... kalau lebih2 sgt, of kos saya hangin. Hmmm... kena give n take la... berpada2.


Haaaa... yg ni kek saya
Uisshhhhhh... nampak sodap laaaaaa....
Bulan pose ni...

Tu je... pendek tak stori mori saya?

Tuesday, August 2, 2011

Abaaaannngg.... Happy Anniversary

Hari ini... ye, hari ini...


Hmmm... hari ini, genap 14 tahun kami mendirikan rumahtangga.... Uuiiiiii... cam baru jek kawenn... ecececehhh... cam baru je melahirkan kakak.. cam still terasa Dania yg tak sabar2 nak keluar utk melihat dunia... cam terngiang2 je Erin yg menangis2 tanak tido mlm....

Terima kasih abg... terima kasih atas segalanya.. tak terucap laaahhhhhh....


Saya dah mmg teringat yg amat sgt yg 2/8 ini anniversary kami.... tp, tanpa diminta... saya boleh terlupa lak pada hari kejadian yg sebenar... lupa nak wish... serius... l.u.p.a. Saya pulak mcm dah dpt agak yg saya akan terlupa, dan saya dah wish dah pd Ahad @ 31 Julai... hahahaha... aci tak?


Teruklah saya ni... kalau abg lupa, mesti saya merajuk kemain lg...huhu...


Abg bg kad exactly 12 tgh mlm dan anak2 pun tulis sama... Sbl tu, balik terawikh saya dah bising2 kat anak2 sbb tak start salin jadual sekolah lg, tak start buat h/work lagi... ntah hapa2 dorang buat dok memeruk dlm bilik. Saya time tu tgh lipat kain sambil tgk Merong Mahawangsa ko!


Rupa2nya... dorang menulis ucapan utk saya.... owh... tragisnya saya neh...

Hmmm... mula la saya kata... ~Baaannnggg... kat tingkat 8 tak de jual kad~






Walau tanpa kad.... I love you very much... and will always be...