Friday, June 8, 2012

New look?

Assalamualaikum...

Saya tgk blog kawan saya tu.... dah ada rupa baru. Cantik! Blog saya? Masih berwajah lama.... Malahan, beberapa item telah dikeluarkan dari blog saya. Saya cuba utk menjadikan rupa parasnya seringkas yang mungkin. Rupa paras je yang diringkaskan.... cerita ceriti masih menten gittewww.... Dan, kalau sesiapa perasan, saya tak pernah letak apa2 iklan pun kat blog saya.... 

Labels saya jarang berupdate... ntah knapa tah! Kdg2, saya sendiri pun susah nak jejaki certain2 post. Akhirnya, saya letak `search' box utk memudahkan saya, dan juga sesape yg nak cari apa2 dari blog ni... (kalau ada la....)

Dan....

sumber: www.fsf.org/facebook

Saya juga telah temporarily terminated my FB's account. Dah 2 minggu dah.... Kenapa termporary je? Sbb kalau saya nak cari sesape, saya akan bukak balik. Saya sayang dgn contact list saya. Especially kawan2 sekolah, kwn2 `U' dan juga kwn2 haji. Tapi, setakat ni belum ada keperluan utk bukak balik. Temporary tu tak pasti sampai bila... 2 bulan? 1 thn? 5 thn? Atau.... ntahlah... saya pun tak pasti.

Kenapa sampai buat announcement? Sebab... bbrp org telah menyedari kehilangan saya dan bertanya ke mana saya menghilang. Saya ni bukannya sesape pun... tapi, mungkin sbb gambar2 mereka yg saya tagged dari FB saya, .... dah turut menghilang. Rupa2nya, all my comments were disappeared  too. Don't worry, sesape yg affected, can inform me.... i'll do s'thing.

Tak nak FBing lagi ke? Ha..ah! Tak nak.... buat masa skg ni la. Selama tak de FB ni, saya rasa lebih tenang. Saya tak lagi terbaca org tu ngata org ni, parti tu lwn parti ni, perli-memerli.... attention seeker... Saya penat! Tapi, saya tak menafikan yg FB juga byk provide info2 yg berguna....

Apa2 pun... saya rasa lebih tenang sekarang... hehe. 

Kadang2, sampai terfikir... should I do the same thing to this blog? Tapi, blogging adalah terapi minda saya... Cerita saya... kata hati saya....

2 comments:

ruggedmom said...

fb buat kita addicted kan? i'm always a silent reader cuma sesekali je comment itupun kpd kerabat sndiri.

Takkan blog pun nak stop jugak kot?

Kherun said...

FB buat aku rasa suka, duka, ceria, sedih, addicted, buang masa, touching, meluat, geram..... mix of feelings.