Wednesday, July 18, 2012

Ganu Kittew

Assalamualaikum...

Inilah sebabnya saya tak dapat attend Majlis Kesyukuran Prof Kamil kat INTEKMA. Sbb kami sekeluarga pegi Awana Kijal, tempat fav saya. Office abg buat family day kat sini from 13 - 15 July. Ini, kali kedua family day FCN di buat kat sini. Gamaknya dah tak taw nak pi mana dah kott....

Katil single dia mcm queen size. Kami dpt 2 bilik... alhamdulillah...

View dari bilik

Spacious swimming pool
Adult's swmg pool

Tuuu... tgh prepare utk dinner mlm ni

Subhanallah... saya suka tempat ni


Omak den!

Kasut comot kakak

Syukur dapat ke sini lagi... yg ntah ke berapa kalinya....


Mlm ada acara dinner... kids' talent show, lucky draw, karaoke etc. Kalau tahun2 sbl ni... saya suka tunggu sampai acara habis. Tapi kali ni... rasa dah kurang berminat. Abih show utk kanak2, saya naik bilik.

Esoknya ada telematch dewasa dan kanak2. Dimulakan dgn yg kanak2 dulu. Dania dan Erin excited nak main. Seronok sungguh depa. Menang dapat hadiah, kalah pun dapat hadiah. Banyak betul hadiahnya... 




Lobi Hotel
Petang Sabtu, ada yg keluar sampai ke K.Terengganu / Pasar Payang. Kami... tak pi. Tak ada apa nak cari kat Pasar Payang tu (kali ni la). Tapi, kami keluar jugak.... saja jln2 kat mall baru ~ Mesra Mall. Dah lama tak ke sini... mcm2 ada dah... 


Pas tu... ajak abg singgah Pantai Kemasik. Indah sungguh ciptaan Allah.... pantai2 di sini memang indah2 belaka. Cuma, kat sini mmg tak de penginapan dan bahaya utk mandi manda. 


Elelelelelele...

ngan adik eh anak saya


Malamnya, ada theme dinner. Temanya... pakaian beruniform. Mcm2 pesen ada. Ada doktor, pilot, askar, pengawas, pramugari dan mcm2 lagi la. Dan... mcm malam yg sebelumnya... saya tak tunggu sampai acara habis.... naik awal. Abg tak naik sekali sbb Erin dan Dania nak stay lagi kat ballroom tu... nak berkawan2 dgn kwn2.

Keesokannya, on the way balik.... wajib singgah beli lemang Kijal. Saya tak berapa minat dgn lemang, tapi lemang Kijal ni.... saya suka sangat. Lemangnya sangat lembut dan sedap!


3 batang seploh hengget

Hasil tangkapan... sata, lemang, otak2...
Syukur alhamdulillah... berpeluang ke Awana Kijal lagi, berpeluang menghirup udara segar Kemasik, dapat makan sata fresh dan sedap dan panas, dapat makan lemang lembut dan sedap.... Allah, ia nikmat yang tidak dapat didustakan.
  

No comments: