Wednesday, July 18, 2012

Super Spontan Gathering

Assalamualaikum...

Cam biasa la... siaran tertunda.

Ni cerita pada hari Ahad, 8 Julai 2012. One of BFF saya, Ekyn... balik Msia bercuti. Dia dok kat Yokohama nuuuunnnn.... Saya tahu dia balik cuti melalui Elly (opis mate saya) tapi saya yang konon2nya sibuk ni, tak sempat2 nak call.

Akhirnya Ekyn call saya hari Jumaat ptg dan ajak jumpa. Saya... ok! Itu ini begitu begini.... dgn short notice, mulanya 4 org aje... yg dtg 6 orang... saya, Ekyn, Imah, Raha, Leha dan Wawa. 

Waaahhhh.... meriah sungguh, w/pun hanya berenam + 5 org back up singer. Berborak tak henti2.... mcm2 tajuk keluar. Berhenti kejap pi solat, pas tu masuk balik... sambung citer (bukan sambung makan). Anak2 pulak sporting tak ajak balik. Dah lama saya tak ketawa sampai keluar air mata (dah dahsyat sgt gelak tu)... tapi, bila mendengar celoteh Imah, kami semua sakit perut menahan gelak. Astaghfirullah.....

Serius saya kata... dorang2 ni byk borak dari makan. Yg saya sangat2 perasan, si Leha tu.... ambik sepinggan je makanan, pas tu tak bgn2 ambik yg lain dah.... Bayor mahal2 tp makan sepinggan je. Ye la.... bayar mahal utk precious time berjumpa2. Saya? Jgn tanyalah....


From left: Ekyn (n Azim), me, Imah (lecturer kata dia twin saya),  Leha, Raha dan Wawa

Asyik mendengar citer Imah...

khusyuk dgr celoteh Imah lagi

dan lagi......

Saya dan Ekyn


Kesian Aziem boy dah terlentok


Back up singer (ikut umur... katanya)
Kami jumpa start 2.30 - 7.00 pm.... sampai org tu hulur bill.... dan tgh prepare utk buffet dinner dah. Cerita mcm tak abih lagi tapi dah terpaksa berpisah sbb mcm dah kena `halau' daaa..... Saya dan Erin balik naik LRT dan sambung naik cab ke rumah. Saje bawak dia naik public transport.

Allah... rahmatilah kawan2 saya ini.... Saya sayang mereka.

1 comment:

Anonymous said...

saya pun sayang mereka :-) Moga Allah pelihara dan rahmati hidup mereka semua -kyn-